Berg & Berg

Finns det något som går upp emot ett äkta trägolv? Känslan, strukturen och värmen det ger, då är det rätt med ett riktigt trägolv. Ett golv skall ju också hålla i många år. Berg & Bergs trägolv ger dig den rätta känslan och det finna alltid ett golv som passar både plånbok och smak.

Berg & Berg tillverkar slitstarka och långlivade golv. Ni får ett golv som tål vardagens påfrestningar och som varar er länge. Golven finns i flera olika träslag och många finns i så väl 1-stav, 2-stav och 3-stavs utföranden, eller varför inte ett golv med infräst not som ger en mer marin känsla. Vilket som passar bäst hemma hos er är helt upp till er.

Med sitt Svedloc-system är golven från Berg & Bergs Golv enormt slitstarka i sina fogar. Det skapar en bra fog nu och vid en framtida omslipning (många golv har en vinkad slipning som ger en glipa vid omslipning). Svedloc är en kombination av låsning och limning som ger maximal styrka till fogen, vilket är viktigt för golvets livslängd och kvalitet.

Naturens färger 

Berg & Bergs golv är tidlöst vackra. De erbjuder en behaglig komfort och är en tillgång i din boendemiljö. Vårt sortiment omfattar ett imponerande spektrum av naturliga färger – allt från mörkbrun valnöt, rödskimrande körsbär till ljus lönn. Låt din egen smak avgöra.


Golv     Golv     Golv

Golv     Golv

Golv     Golv     Golv

 

Stavar, struktur och varationer

Välj mellan 3-stav (normalt parkettutförande) upp till 1-stav som ger en massivare trägolvskänsla utan dess nackdelar. För ännu mer variation finns designgolv med infräst desinglist samt Swedish Classics när man vill ha gol utöver det vanliga.

XXL = 1-stavsbräda.
XL   = 2-stavsbräda.
L     = 3-stavsbräda - parkettgolv.
XLD = 2-stavsbräda med 8 mm designlist.

Ruter = Färgrik med alla färgvariationer. Ingen begränsning av inlöp, brunkärna, kvistar och splint.
Hjärter = Naturlig, uttrycksfull karaktär med kvistar.
Spader = Livlig i struktur och färg, med små kvistar och andra växtvariationer.
Klöver = Lugn struktur, enlighet i färgton och i princip utan kvistar.

 

Träets lyster

NaturoljaÄven om trä kräver ett visst skydd måste det få se ut som trä. Genom vår omsorgsfulla ytbehandling får du optimalt skydd och bästa möjliga städegenskaper, samtidigt som träet behåller sin naturliga lyster.

 

 

 

 

 

 

 

 VitoljaAlla oljade Berg & Berg golv är behandlade med oxiderande Trip Trap Mästarolja och certifierade av Natureplus. Den rent vegetabiliska oljan tränger djupt in i träet och ger det hög motståndskraft. Golvet behåller sin naturliga ytstruktur, det känns varmt och det andas aktivt. Om golvet behöver renoveras kan det göras utan problem.

 

 LackBerg & Bergs lackade golv är behandlade med fem skikt, sidenmatt, lösningsmedelsoch formaldehydfri Bona Mästarlack. Trots detta är träets struktur och porighet fortfarande fullt synlig. Lackytan är slitstark, reptålig och kan renoveras utan slipning.

Golv finns även i matt lack (liknar naturolja i ytan).