Gipsplattor

Molan logoGips är ett enkelt och snabbjobbat material att bygga jämna och släta väggar med. Man får på köpet ett bättre brandskydd då gips inte är ett brännbart material. Med en kniv formar man enkelt till de höjder och andra utskärningar man behöver. Med de fasade kanterna skapar man enkelt en osynlig skarv med målarremsa/papper och spackel.

 

Molan gippsskivor är typgodkända i Sverige, så du slipper framtida problem med försäkringsbolaget om en brand skulle uppstå. Tyvärr importeras det plattor till Sverige som inte uppfyller våra krav och det har som sagt försäkringbolagen börjat uppmärksamma. De klarar helt enkelt inte de brandkrav vi har för genombränning, vilket kan innebära skillnaden mellan att kunna rädda ett hus eller inte. Även om de är billigare i inköp idag kan de bli väldigt dyra för dig i framtiden, knappast värt att satsa på då skillnaden inte är så stor.

13 mm (12,5), 1200 x 2200, 2400, 2700 mm

Ytskiva

Renoveringsgips, en tunnare version av den vanliga gipsplattan. Perfekt att få en slät yta snabbt, exempelvis på en betongyta.

6 mm, 900 x 2500 mm

Golvskiva

Golvgips skapar snabbt ett bra och jämnt undergolv, ett golv som både ljuddämpar och inte slår sig.

13 mm (12,5), 600 x 2400 mm

Utomhusskiva 

Utegipsskiva som tål utemiljö (ej våtrumsgips)

9,5 mm, 900 x 2700 mm 

Våtrumsskiva i fibercement

IvarssonSedan 2007-07-01 är inte våtrumsgips godkännd att använda i våtutrymmen, det har visat sig att den till och med var sämre än en vanlig standard gipsskiva.
Ivarit DryCo är en våtrumsskiva i fibercement som uppfyller dagens krav. Den är formstabil, fuktbeständig och kan ej ruttna eller mögla. Den skärs med kniv precis som med en gipsplatta. 

 9 mm, 600 x 2500 mm

Den innehåller inte någon glasfiber eller dylikt, vilket bygghälsan annars slagit ner på, så den är även godkänd för proffsbyggaren. Tyvärr fortsätter vissa byggfirmor fortfarande med äldre typer av våtrumsplattor. Det finns dock många fler olika fabrikat och lösningar som är godkända idag frågan är vilket de använder - ett potentioellt problem kanske med försäkringsbolaget i framtiden.